Is mijn sloopauto geld waard

Als je een ongeluk hebt gehad met je auto, kan het zijn dat hij “Total loss” is verklaard. Hij is dan nog alleen maar rijp voor de sloop, helaas. Ook als je auto niet meer op gang te brengen is zonder een vervanging van een duur onderdeel, is hij meestal onverkoopbaar, en moet je hem naar een sloopbedrijf laten afvoeren.

Maar een sloopbedrijf zal je niet veel betalen voor die auto. Sterker nog, waarschijnlijk moet je betalen voor het slopen.

En dat is jammer, want waarschijnlijk is die sloopauto nog wel wat waard. Bijna altijd bevat hij onderdelen die nog goed te verkopen zijn, en de sommige sloopauto’s kunnen als geheel uitgevoerd worden naar Oost-Europa of Afrika, waar men blij is met auto’s die relatief makkelijk te repareren en betaalbaar zijn.

Er zijn bedrijven die de waarde van zo’n auto goed in kunnen schatten, omdat zij er dagelijks mee handelen. Ze kunnen jouw sloopauto komen taxeren, en zijn ook bereid je die prijs te betalen. Zo ben je van de auto af, en levert het je nog wat geld op ook.

Zo’n bedrijf regelt de verdere afhandeling ook voor je. Zoals het overschrijven en het daarbij behorende overschrijvingsbewijs.

De hele verkoop en eventuele export komt dan in handen van het bedrijf, en jij hebt het geld in ’t handje.

Zo zie je, een sloopauto kan je toch nog best wat geld opleveren. Meer dan je op het eerste gezicht zou denken, als je de auto ziet.